فارس دی پی آر امکان تولید اقتصادی جلبک سارگاسوم در خلیج فارس وجود دارد - فارس دی پی آر

رضا ربیعی در گفتگو با فارس دی پی آر در تشریح جلبک سارگاسوم(Sargassum Sp) بیان داشت: جلبک سارگاسوم از شاخه جلبک‌های قهوه‌ای (phaeophyta) و از خانواده Sargassaceae است که در آب‌های گرم و شور دریایی رویش می‌یابد و دارای گونه‌های مختلفی در دنیا است. در فلور جلبکی خلیج فارس و دریای عمان حدود ۳۰ گونه سارگاسوم شناسایی و گزارش شده است.

ربیعی تشریح کرد: جلبک سارگاسوم از گونه‌های مختلف تشکیل شده است که این گونه‌ها دارای ماده پلی ساکاریدی آلژینات در ماتریس بین سلولی و دیواره سلولی هستند که این ترکیب باعث افزایش انعطاف پذیری جلبک‌ها، ممانعت از خشک شدن در جزر دریا و کمک به تبادل یونی با آب دریا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آلژین ها به صورت ترکیبات اسید آلژینیک و نمک‌های آلژینات سدیم و آلژینات کلسیم از جلبک‌های قهوه‌ای قابل استخراج هستند. امروزه علاوه بر برداشت طبیعی، گونه‌های مختلفی از جلبک قهوه‌ای سارگاسوم برای تولید و تأمین آلژینات صنایع کشت داده می‌شوند.

وی افزود: آلژین ها و نمک‌های آن با توجه به خواص امولسیون کننده و تغلیظ کننده، تثبیت کننده یا امولسیفایر دارای کاربرد گسترده در صنایع غذایی، نساجی، کاغذسازی، دارویی و بهداشتی هستند.

محقق بخش منابع طبیعی مرکز اظهار داشت: با توجه به وجود گونه‌های مختلفی از گونه‌های آلژینوفیت در فلور جلبکی سواحل خلیج فارس و دریای عمان و قابلیت کشت آنها در آب‌های دریایی منطقه، زمینه تولید مواد اولیه جلبکی و استخراج آلژین ها در کشور وجود دارد، ولی در حال حاضر نیاز صنایع کشور به آلژین ها به صورت وارداتی تأمین می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: برای بهره برداری از این پتانسیل ضروری است علاوه بر کشت و پرورش جلبک‌های آلژینوفیت، باید از لحاظ زیست محیطی و اکولوژیک رویشگاه‌های طبیعی این جلبک‌های آلژینوفیت به طور مستمر پایش شود.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 247 views بار دسته بندی : استانها تاريخ : 2 جولای 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها